Zuccardi & Santa Julia

In 1963 werd in Maipú vallei de de eerste wijngaard aangeplant door Alberto V. Zuccardi. Nadat zijn zoon, José, de leiding overnam is het inmiddels Sebastián die als derde generatie wijnmaker aan het roer staat bij Zuccardi. 

Voor de derde keer op rij zijn de wijngaarden van Zuccardi in Valle de Uco uitgeroepen tot 'Worlds Best Vineyard" en Sebastián staat in de top 10 beste wijnmakers van Zuid-Amerika. Het wijnhuis Zuccardi behoort dus tot de absolute top van de wereld. Over alles wordt nagedacht, van de speciaal ontworpen cementen tanks tot het compleet uitpluizen van de 60 (!) verschillende bodem samenstellingen van de wijngaarden. In sommige wijngaarden zijn wel 10 verschillende bodemsoorten terug te vinden. Elke soort geeft een andere opbrengst en zorgt voor een ander oogstmoment. 

Eén van de nieuwere project van Zuccardi is Bodega Santa Julia, vernoemd naar de enige dochter van José, Julia. De bodega is volledig toegewijd aan de productie van duurzame en biologische wijnen, sommige zelfs compleet natuurlijk. De wijnen die wij van Santa Julia voeren zijn daar een voorbeeld van. Net als Zuccardi produceert Santa Julia wijn op verschillende niveau's - van supermarktwijn tot wijnen die je zou terugvinden in de beste restaurants.