Miguel Merino

Miguel Merino is de 2e generatie en staat aan het roer van dit wijnhuis, dat bekend staat om zijn terroir-gedreven, verfijnde wijnen, gelegen in Briones, Rioja. Zijn vader, Miguel Merino Sr, was een pionier in de internationalisering van Spaanse wijn en richtte het exportbedrijf van de familie op eind jaren 80. Miguel Jr trad in 2003 voor de 1e keer toe tot het familiebedrijf en studeerde Oenologie in La Rioja. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende andere (bekende) wijnhuizen, keerde Miguel Jr permanent terug naar huis in 2017 om als wijnmaker aan de slag te gaan.Het bedrijf bestaat uit 14 hectare wijngaarden verdeeld over 39 percelen in Briones.

Merino werkt in al zijn wijngaarden biologisch maar is niet gecertificeerd, er wordt geen gebruik gemaakt van herbiciden of pesticiden. Echter zijn de inspanningen en kosten om 39 verschillende percelen te certificeren op dit moment niet haalbaar. Ze zijn heel bewust bezig met het gebruik van hun land en hoe ze dit zo duurzaam mogelijk kunnen behandelen.

In de wijnkelder wordt er minimaal gebruik gemaakt van sulfiet, waardoor het totaal onder de 40mg/L blijft. De wijn wordt geklaard met een natuurlijk en vegan vriendelijk product, en de gaat enkel door een grove / lichte filter om de daadwerkelijke stukjes sediment uit de wijn te halen.