Alonso & Pedrajo

In September 2022 waren wij met het team in de Rioja. Daar hebben wij ook een nieuwe parel gevonden - een echte toevoeging aan ons Rioja assortiment. Alonso & Pedrajo. Het wijnhuis wordt gerund door 2 families, die tegen de verwachtingen in niet tussen de wijnstokken zijn opgegroeid en ook geen familie hebben uit de wijnwereld. Ze komen zelf uit de modebranche, en hebben besloten het roer om te gooien en hun passie na te jagen.
Ze hebben een prachtig perceel van 3,5 hectaren gekocht waar duurzaam / biologisch druiven verbouwen en wijn op een zo puur mogelijk manier maken. De stijl wijn die zij maken heeft wat weg van hoe wijn vroeger in Rioja gemaakt werd:  alles met schilweking (ook wit!), gedeeltelijk op hout en gedeeltelijk op beton opgevoed. Alles heeft een hoge doordrinkbaarheid, maar met een uitgesproken smaak. Ze maken wijn van autochtone druiven, maar experimenteren ook met druiven als Sauvignon Blanc en andere internationale soorten. Hun doel is om een zelfvoorzienende 'Finca' op te zetten, die zij aan de volgende generaties kunnen nalaten. 
 

Suané wijnen:

De naam 'Suané' komt van het Franse soignée, wat wil zeggen verfijnd en delicaat. De wijnen zijn gemaakt met minimale interventie, om zo puur mogelijk het terroir te laten spreken in de wijn.
Wit: Een blend van Viura en Sauvignon Blanc - schil inweking en houtgelagerd. Dit geeft een krachtige witte wijn, met licht notige aroma’s, aan het einde een beetje grippy mondgevoel en een lange finish met voldoende frisheid.
Rosé: Houtgelagerde rosé gemaakt van Viura, Garnacha en een beetje Sauvignon Blanc. Een krachtig en geconcentreerd glas. Wijn om bij te eten, waarbij ieder glas weer anders ontwikkelt - een genot!
Rood: Een klassieke tempranillo met donker fruit, kruidigheid en een licht boers karakter. Een wijn die constant evolueert - fijn om te decanteren en mooi om ook nog even weg te leggen.