Summer in the city!

Nu de zomer echt begonnen is,  delen we graag een paar van onze favoriete spots. Hier kun je genieten van zwoele zomeravonden, een duik nemen in het water of relaxen met geweldig uitzicht over de stad. En tegelijkertijd een goed glas wijn drinken, niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😉

FC Hyena

Een te gekke plek in Noord is FC Hyena, dat vorige zomer haar deuren opende. Bioscoop, wijn bar en petit restaurant. Op een mooie zomeravond, onder het genot van een heerlijk hapje uit de houtoven & een goed glas (vin nature) wijn van een blockbuster of art house film genieten. Voor de film begint nestel je aan het waanzinnige terras aan het water en mocht je de zomer echt in je bol krijgen dan neem je toch nog even een duik van de metershoge duikplank.

Oh en als je er toch bent probeer dan ook meteen de Rebula die D-Vine daar sinds kort op de kaart heeft staan. Wij zijn helemaal wild van deze wijn uit Slovenië van de beroemde wijnmaker Movia die volledig natuurlijke wijnen produceert.

The Walrus & the Carpenter

Een pareltje in Oost is seafoodbar Walrus & the Carpenter in de Javastraat. Natuurlijk oesters maar ook genoeg ander lekkers uit de zee, burgers en salades. En dat alles is een stoere, ongedwongen sfeer in plaats van het chique gedoe dat vaak de sfeer bepaald als het om oester en champagne gaat. Daarover gesproken…  Ze hebben er een heerlijke wijnkaart, al zeggen we het zelf 😉 Geheel verzorgd door D-Vine. Met wat ons betreft dé ultieme oesterwijn: Amphibolite muscadet van Domaines Landron uit de Loire. Drink een glas bij je oesters en we beloven je, je wilt nooit meer wat anders. Verder op de wijnkaart natuurlijk geweldige bubbels, champagne van Bruno Michel bijvoorbeeld. Maar uiteraard ook Chablis, Crémant, Riesling en nog veel meer lekkers.En mocht het terrasje bij Walrus vol zitten dan hop je toch gewoon even naar grote broers Walters en James.

Mr. Porter

En dan in het rijtje even heel wat anders. Want af en toe willen we ons omringen met luxe, extravagantie en in dat ene geweldige zomerjurkje met killer heels shinen (of en naast lopen natuurlijk) En dan is er geen betere plek dan het terras van Mr. Porter. ’s Morgens een ontbijtje, uitgebreid lunchen of in het avond zonnetje loungen. Mr. Porter heeft een 360 graden bar & een waanzinnig dakterras met uitzicht op het paleis op de dam. Het dineren gaat naadloos over in drankjes op de dansvloer. Op de wijnkaart een grote selectie wijnen van D-Vine. Voor een zwoele zomeravond is de biodynamische Sancerre van rijzende ster en jonge wijnmaker Pierre Martin een van onze favoriete. Hij verbouwd z’n druiven op het beste terroir voor Sancerre, in Chavignon. Een parelte dus!

Gelukkig is de zomer nog lang en de lijst met favoriete spots nog langer….. to be continued