Hallo Zomer! – Wat zullen we drinken?

Zomer wat ben je toch fijn en het liefst in combinatie met wijn natuurlijk. Op een terras, in het park of al varend op een bootje, genieten van de zon en nippend aan een glas wijn. Dat is op koude winterdagen de ultieme droom die nu eindelijk weer werkelijkheid is. Halleluja!
Maar wat drink je dan? Net als tussen je kinderen kunnen we natuurlijk helemaal niet kiezen maar we delen graag een favoriete rood, wit en rosé die je ook nog eens kunt drinken op hele fijne terrassen!

Nelles Spätburgunder – Cafe Caron
De Spätburgunder oftewel Pinot noir is een ultieme rode zomerwijn.
Weingut Nelles is een familiebedrijf en behoort tot de top producenten van het Ahrdal.
Drink hem licht gekoeld met een kaasplankje of licht wild en je bent verkocht. En waar beter dan het fijne terras van Café Caron, niet voor niks uitgeroepen door het NRC tot het lekkerste eetterras van Amsterdam.

Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc – Wester Wijnfabriek
Waterkloof is een prachtige domein gelegen aan de kust bij Kaapstad en Stellenbosch. Waar ultra traditioneel en biodynamisch wordt gewerkt. Deze wijn kreeg onlangs 90 punten van Wine Align, een van Canada’s meest gerenommeerde wijn publicaties. En wij snappen wel waarom!
Je drinkt hem in de kleine stads-oase van wijnbar Wester Wijnfabriek. Waar het altijd goed toeven is onder de romantische parasols en het stadse zomerleven langzaam aan je voorbij gaat.

L’auratae Rosato – Restaurant Lucca Due
Deze biologische rosé van 100% Nero d’ Avola uit het zuiden van Sicilië is aangenaam fris en fruitig. Geen ingewikkeld gedoe maar een lekkere zomer rosé waar opeens de fles van leeg is.
Drink hem als bijvoorbeeld als aperitief op een zwoele zomeravond op het knusse terrasje van Restaurant Lucca, een klein sfeervol Italiaans restaurant. Met een bord antipasta of pizza waan je je zo in een Italiaans stadje.

Geniet van de zomer allemaal!